11/01/2020
Täiuslik juustuplaat. Koostamise reeglid
Täiuslik juustuplaat. Koostamise reeglid

Täiuslik juustuplaat. Koostamise reeglid

Täiuslik juustuplaat. Koostamise reeglid

Täiuslik juustuplaat. Koostamise reeglid

 

 

Juustud on pikka aega olnud populaarsed erinevate rahvaste köökides. Nende erinevad kombinatsioonid leiva, veini, pähklite ja puuviljadega kaunistavad meie laudu pühadel ja tööpäevadel.

 

Täna räägime sellest, kuidas valmistada juustuplaati, valides oma lemmiksorte. Juustu selge etiketi serveerimist leiutasid prantslased. Nad pakuvad juustuassortiid nii täisväärtusliku roana, kui ka suupistena veini juurde ja isegi magustoiduna.

 

 

Siin on mõned lihtsad reeglid:

 

  • Igat sorti juustu tuleb lõigata puhta noaga. Erinevat tüüpi juustudel on olemas omad noad. Näiteks lõigatakse Roquefort ja muud sinised juustud õngenööri abil spetsiaalse seadmega, et hallitust mitte kahjustada. Raskesti lõigatavate kõvade juustude jaoks on massiivsed noad, mille mõlemas otsas on käepidemed.
  • Plaadil olevad juustud ei tohiks üksteisega kokku puutuda, nii et nende lõhnad ei seguneks. Kontrastsete sortide vahele pannakse puuvilja- või pähkliviilud.
  • Juustu võib serveerida mitte ainult viilutatult, vaid ka pulgakestena, tervete kuubikute või torudeks rullitud õhukeste viiludena. Kõige ideaalsem lõige tuleb siis, kui iga esitatud sordi serv, koorik ja südamik on nähtavad.
  • Klassikalise reegli kohaselt peab sortide arv olema paaritu, kuid mitte vähem kui 5.
  • Juustu tuleks degusteerida järjekorras, alustades marineeritud noore või kodujuustuga, seejärel liikudes edasi pehme juustu juurde (Brie või Camembert). Sellele järgnevad poolpehmed juustud lehmapiimast, sinihallitusjuust.
  • Juust tuleb valmistada ja tükeldada 20–30 minutit enne serveerimist, siis on see rikkalikum ja heledam. Juustude paigutamise järjekord:
  • Tavaliselt asetatakse juustud päripäeva – õrnematelt pikantseteni. Alustame pehmetest juustudest neutraalse maitse ja lõhnaga.
  • Seejärel järjestage juustud nende pikantsuse ja teravuse suurenemise järgi.
  •  Noored pehmed või poolpehmed valged hallitusjuustud.
  • Kõvad mahedad juustud.
  • Vürtsikad ja pikantsed esilekerkiva maitsega.
  • Lõpuks, tugeva vürtsika maitsega juustud, reegli järgi helesinise või sinise hallitusega.

 

Kuidas juustuplaati täiendada?

 

  •  Pirnid ja viinamarjad sobivad suurepäraselt pehmetele juustudele.
  •  Siniste ja magusate juustude maitset tasakaalustavad õrnad mee- ja puuviljamoosid. • Teravatele juustudele on hea serveerida kuivatatud puuvilju.
  •  Pähklid sobivad suurepäraselt rasvaste juustudega.

 

On asjakohane serveerida mitut tüüpi leiba – kreekerid, ciabatta, baguette, teraviljaleib kuivatatud puuviljadega. Juustuplaadile on soovitatav pakkuda mitut tüüpi veine. Kuna pakutakse erinevaid juustusorte, on peaaegu võimatu valida ühte veini, mis kombineeriks kõigi sortidega.

Põhireegel on järgmine: mida rikkalikum ja pikantsem on juust, seda erksam peaks olema veini maitse. Ehk peamine printsiip – võrdsus. Neutraalsete pehmete juustude puhul on parem serveerida valget veini, vürtsikatele ja pikantsetele – punast veini, millel on rikkalik maitsebukett.

 

Millel serveeritakse juustud?

 

Juustu on kõige parem serveerida puidust lõikelaual. Võib kasutada ka spetsiaalseid puidust alusega savinõusid, keraamilisi või portselannõusid. Juustu tükeldatakse umbes 50 grammi igat liiki inimese kohta. Nendele soovitustele tuginedes saate katsetada ja luua enda jaoks juustuplaadi versioone. Meie poest leiate juustu kõige keerukamate kompositsioonide jaoks. Küsige nõu õige sordi valimisel, aitame alati hea meelega!

Täiuslik juustuplaat. Koostamise reeglidBrie ajalugu ja geograafia Täiuslik juustuplaat. Koostamise reeglidMida juustu süüa? 10 täiuslikku duetti Täiuslik juustuplaat. Koostamise reeglidVÄIKE SPIKKER JUUSTUSÕBRALE Täiuslik juustuplaat. Koostamise reeglidHuvitavad faktid juustu ajaloost Täiuslik juustuplaat. Koostamise reeglidJuustu kõige eksootilisemad sordid Täiuslik juustuplaat. Koostamise reeglid"Nemoloko" - "Mitte piim"? Siis mida?.. Täiuslik juustuplaat. Koostamise reeglidTäiuslik juustuplaat. Koostamise reeglid

Juustud on pikka aega olnud populaarsed erinevate rahvaste köökides. Nende erinevad kombinatsioonid leiva, veini, pähklite ja puuviljadega kaunistavad meie laudu pühadel ja tööpäevadel.

Täna räägime sellest, kuidas valmistada juustuplaati, valides oma lemmiksorte. Juustu selge etiketi serveerimist leiutasid prantslased. Nad pakuvad juustuassortiid nii täisväärtusliku roana, kui ka suupistena veini juurde ja isegi magustoiduna.

 

Siin on mõned lihtsad reeglid:

 

  •  Igat sorti juustu tuleb lõigata puhta noaga. Erinevat tüüpi juustudel on olemas omad noad. Näiteks lõigatakse Roquefort ja muud sinised juustud õngenööri abil spetsiaalse seadmega, et hallitust mitte kahjustada. Raskesti lõigatavate kõvade juustude jaoks on massiivsed noad, mille mõlemas otsas on käepidemed.
  •  Plaadil olevad juustud ei tohiks üksteisega kokku puutuda, nii et nende lõhnad ei seguneks. Kontrastsete sortide vahele pannakse puuvilja- või pähkliviilud.
  •  Juustu võib serveerida mitte ainult viilutatult, vaid ka pulgakestena, tervete kuubikute või torudeks rullitud õhukeste viiludena. Kõige ideaalsem lõige tuleb siis, kui iga esitatud sordi serv, koorik ja südamik on nähtavad.
  •  Klassikalise reegli kohaselt peab sortide arv olema paaritu, kuid mitte vähem kui 5.
  •  Juustu tuleks degusteerida järjekorras, alustades marineeritud noore või kodujuustuga, seejärel liikudes edasi pehme juustu juurde (Brie või Camembert). Sellele järgnevad poolpehmed juustud lehmapiimast, sinihallitusjuust.
  •  Juust tuleb valmistada ja tükeldada 20–30 minutit enne serveerimist, siis on see rikkalikum ja heledam. Juustude paigutamise järjekord:
  •  Tavaliselt asetatakse juustud päripäeva – õrnematelt pikantseteni. Alustame pehmetest juustudest neutraalse maitse ja lõhnaga.
  •  Seejärel järjestage juustud nende pikantsuse ja teravuse suurenemise järgi.
  •  Noored pehmed või poolpehmed valged hallitusjuustud.
  •  Kõvad mahedad juustud.
  •  Vürtsikad ja pikantsed esilekerkiva maitsega.
  • Lõpuks, tugeva vürtsika maitsega juustud, reegli järgi helesinise või sinise hallitusega.

 

Kuidas juustuplaati täiendada?

 

  •  Pirnid ja viinamarjad sobivad suurepäraselt pehmetele juustudele.
  •  Siniste ja magusate juustude maitset tasakaalustavad õrnad mee- ja puuviljamoosid. • Teravatele juustudele on hea serveerida kuivatatud puuvilju.
  •  Pähklid sobivad suurepäraselt rasvaste juustudega.

 

On asjakohane serveerida mitut tüüpi leiba – kreekerid, ciabatta, baguette, teraviljaleib kuivatatud puuviljadega. Juustuplaadile on soovitatav pakkuda mitut tüüpi veine. Kuna pakutakse erinevaid juustusorte, on peaaegu võimatu valida ühte veini, mis kombineeriks kõigi sortidega.

 

Põhireegel on järgmine: mida rikkalikum ja pikantsem on juust, seda erksam peaks olema veini maitse. Ehk peamine printsiip – võrdsus. Neutraalsete pehmete juustude puhul on parem serveerida valget veini, vürtsikatele ja pikantsetele – punast veini, millel on rikkalik maitsebukett.

 

Millel serveeritakse juustud?

 

Juustu on kõige parem serveerida puidust lõikelaual. Võib kasutada ka spetsiaalseid puidust alusega savinõusid, keraamilisi või portselannõusid. Juustu tükeldatakse umbes 50 grammi igat liiki inimese kohta. Nendele soovitustele tuginedes saate katsetada ja luua enda jaoks juustuplaadi versioone. Meie poest leiate juustu kõige keerukamate kompositsioonide jaoks. Küsige nõu õige sordi valimisel, aitame alati hea meelega!

Täiuslik juustuplaat. Koostamise reeglidBrie ajalugu ja geograafia Täiuslik juustuplaat. Koostamise reeglidMida juustu süüa? 10 täiuslikku duetti Täiuslik juustuplaat. Koostamise reeglidVÄIKE SPIKKER JUUSTUSÕBRALE Täiuslik juustuplaat. Koostamise reeglidHuvitavad faktid juustu ajaloost Täiuslik juustuplaat. Koostamise reeglidJuustu kõige eksootilisemad sordid Täiuslik juustuplaat. Koostamise reeglid"Nemoloko" - "Mitte piim"? Siis mida?.. Täiuslik juustuplaat. Koostamise reeglidTäiuslik juustuplaat. Koostamise reeglid